The library that has it all, with style :)

“The library that has it all, with style. 🙂 Also arts exhibitions, children’s area, changing themes by season, a library dog. And a nice cafeteria.”

Näin kirjoitti Sellon kirjaston asiakas kirjaston Facebook-sivulle keväällä. Parempaa kiitosta eivät kirjastolaiset voi saada työstään! On hienoa, että asiakkaat ovat ottaneet uudenlaisen kirjaston omakseen ja haluavat olla mukana sitä kehittämässä. Helsingin Sanomien mielipidepalstalla 3.7. Tuomo Huhtanen pohti kirjaston perustehtävää. Perustehtäväksi hän lainaamisen sijaan asettaa kirjaston toimimisen inhimillisen vuorovaikutuksen solmukohtana. Kirjastossa ihminen kohtaa ihmisen. Ihmisten välinen vuorovaikutus on kulttuurin perusedellytys. Kohtaamisissa ajatukset jalostuvat.

Jotta kirjastosta tulee käyttäjien tila, tarvitsemme kommentteja, ehdotuksia ja hulluja ideoita. Siksi kirjastot ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Facebookissa kommentointi ja ideoiden heittely on vaivatonta ja usein ystäväpiirin kautta keskusteluun osallistuu myös niitä ihmisiä, joilta kirjasto on unohtunut tai joiden kuva kirjastosta perustuu lapsuuden kirjastokokemuksiin vuosikymmenten takaa. Kurkkaaminen kirjaston FB-sivuille voi avata uuden näkökulman. Usein näkökulman vaihtaminen paljastaa uusia mahdollisuuksia.

Jaana Tyrni
Kirjastopalveluiden johtaja