Quo vadis?

Tämä kysymys on ikuinen ja hyvä, jos kyselemme sitä silloin tällöin. Konkreettiset tavoitteet auttavat vastaamaan siihen ja selventävät kaikille, minne olemme menossa. Uuden kirjaston tulo on mahtava tilaisuus kysellä tätä asiaa. Tulevalla viikolla avataan Espoonlahteen uusi koulun yhteydessä toimiva Saunalahden kirjasto. Odotellessamme päätöksiä Espoonlahden ja Tapiolan uusista aluekirjastorakennuksista, teemme aivonystyröillämme, mitä voimme. Katselemme ympärillemme ja toteamme, mikä on asiakkaiden mielestä hyvin palveluissamme. Ei niin ettei joku saisi  olla närkästynytkin jostain palvelusta.

Valinnat kirjaston palveluiden kehittämisessä tehdään tässä ajassa aavistellen tulevaisuutta. Tieteellinen/asiallinen suhtautuminen tulevaisuuteen ei ole ainoa tapa taklata haasteita. On myös järkevää haistella trendejä, taata palveluissa jatkuva hyvä tunneilmapiiri. Kehittämisaskeleita otetaan  kokeillen ja  keskustellen asiakkaiden kanssa. Mielenkiintoista on oppia että asiakkaatkin voivat muuttaa mielipiteitään ja lisäksi nähdä yllättäviäkin palvelumahdollisuuksia kirjastoille. Näissä tapauksissa omistajat kehittävät kirjastoa ja uskovat sen jännittävään ja monipuoliseen tulevaisuuteen.

Sunniva Drake
Etelä-Espoo