Kirjasto murrosiässä

Espoon kirjasto kunnallisena laitoksena täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Kirjastoksi olemme nuori, Aleksandrian kirjasto perustettiin 300 vuotta ennen ajanlaskumme alkua ja Suomen ensimmäinen yleinen lainakirjasto Vaasaan 1794.

Espoon kirjasto elää nyt murrosikäisen antoisaa elämää. Huima tulevaisuus on edessä ja ovet auki moneen suuntaan. Ihmisillä on paljon odotuksia kirjaston suhteen. Murrosikäisen elämä on myös täynnä konflikteja erilaisten odotusten ristipaineessa. Osa ihmisistä odottaa perinteisen uran valitsemista, jossa painetulla kirjalla on elämää voimakkaasti ohjaava ote. Toiset haluavat kirjaston kurottavan kohti maailmaa ja uusia seikkailuja.

Espoon kaupunki kirjaston vanhempana asettaa rajoja, jotka aika ajoin tuntuvat käsittämättömiltä murrosikäisen silmin tarkasteltuina. Rajojen koettelemine aiheuttaa yhteentörmäyksiä ja ylilyöntejä, joiden avulla opitaan selviämään uudenlaisessa maailmassa. Vanhemmat eivät ole eläneet nuoruuttaan tässä ajassa, eivätkä siksi voi aina olla avuksi oman polun löytämisessä. Vanhempien tuki murrosikäiselle on erityisen tärkeää silloin, kun oma epävarmuus on suurinta. Sivistystoimenjohtaja Sampo Suihko otti kaupunginjohtajan talousarvioinfossa esiin kirjaston myönteisenä esimerkkinä rohkeudesta uudistaa palveluja hallintorajoja rikkomalla. Arvostamme saamaamme tukea.

Murrosikäiselle kaverit ovat tärkeitä maailmassa. Kirjasto tarvitsee nyt kavereita uudenlaisten haasteiden edessä. Ystäväpiiriin mukaan tuleville on luvassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Jaana Tyrni

kirjastopalveluiden johtaja

11 comments on “Kirjasto murrosiässä
  1. Gerri sanoo:

A million thanks for posting this infatmorion.

2. I’ve got one of these oddball things. However, I’ve got the bigger one and in my case it too has a metal loop for a keyring (rather than the plastic on the smaller one).

3. Solito appunto sui nomi geografici: in italiano Novaja Zemlja si dice anche Nuova Terra. Il Calendario atlante De Agostini riporta la doppia dicitura, mentre di Lonely Planet riporta solo Nuova Terra.

4. Pour le partage d’une petite plongée, çà y est c’est fait et merci Titi de m’avoir encadré, c’était sympa les Iles Medes avec leurs mérous énormissimes nourris aux coquillettes !!!A refaire…

5. the benz is fully functional again. the other parties insurance covered it all. it took them a week to fix it. i got to drive and 05 outback for a week. that was pretty fun. it’s not often i drive a car that is less than 10 years old. i’ll post an update with the foto of the new and improved corner. the only drawback is the new taillight is way shinier than the old one. iscrubbed the old one for a while and couldn’t come close to the shine of the new one.

6. What is refreshing about Loomis Beechly is his lack of principle. Beechly is a good, old fashioned political leader who determines which way his people are marching and then scurries to get out ahead of them. His first political principle is “LIke me!” And his second seems to be “Even if you don’t like me, vote for me!”

7. http://www./ sanoo:

That kind of thinking shows you’re on top of your game

• Trisha sanoo:

GANN – ISP – SAIPEM Ho ancora in carico tutto, anche ISP. Ora che il settimanale (Gannianamente parlando) ha svoltato verso l’alto, dovrebbe fare un nuovo top la prossima settimana dal 25 al 29. Ricordiamoci che è sempre il ciclo superiore che comanda. Quel top, sarà da monitorare dalla settimana successiva, perché se sfondato potrebbe andare sui 14.800 (ma queste come dice Nardini sono solo co3unttgre&#82e0;) Saipem, ho portato sfiga mi sa….vediamo se si tratta solo di un pullback profondo.

8. http://www./ sanoo:

De la pelicula de los picapiedras son rescatables Halle Berry y The B52, de la precuela que se hizo no se puede rescatar nada.Y recuerdo lo de Homero cantando la apertura, y la apertura de Los Simspson en que encuentran a los picapiedras en en sofá.

9. http://www./ sanoo:

This blog is a great starting place for deciding on a window treatment. It is worthwhile taking your time to collect samples and colour swatches and creating a mood board to get an idea how the room will look with everything is pulled together. If you still find it difficult to sort out, them I agree with the blog to use the services of an interior designer who will ask the relevant questions and help you get the look you and feel you are after.

10. The last romance I read was a paranormal romance called The Better to See You. I do not read a lot of straight up contemporary romances in YA. However, I do not want insta-love or love triangles..i want depth.