Nuoret kirjastossa, kirjasto nuorissa

Tänään Helsingin Sanomat kirjoitti nuorista kirjastoissa. Nuoret ovat saaneet vastuuta, tilaa ja tekemistä kirjastossa. Espoon kaupunginkirjastolla on monta arvoa, jotka määrittelevät palveluamme. Kaikkein ylpein olen näistä kahdesta: rohkeus ja yhteiskuntavastuu.

Sellon kirjastossa ei pelätä nuoria. Me haluamme olla nuorten kanssa ja toivomme, että he haluavat olla meidän kanssamme.

Espoon kaupunki teki viisaan päätöksen antaessaan mahdollisuuden perustaa nuorille tarkoitettu musiikkikahvila Entressen kirjastoon. Sellon kirjasto on aloittanut yhteistyön KULO-hankkeen kanssa ja on hakenut ELY-hankerahaa yhteistyön kehittämiseen nuorisotoimen kanssa. Leppävaaran alueen nuoret ansaitsevat yhtä hyvän ellei paremman palvelun kirjastostaan! Otamme mukaan nuoret ja nuorten puolesta toimivat kehittääksemme palveluamme.

Erityisesti minä aluejohtajana olen ottanut nuorten palvelut sydämelleni. Onnekseni minulla on monta ajattelevaa suurisydämistä ihmistä kanssani pohtimassa, koska minun on kannettava huolta monesta muustakin asiasta. Yhdet aivot ja sydän riittävät vain johonkin saakka ja meidän on päästävä pidemmälle. Tai kuten Sellossa sanotaan ”vain taivas on rajana”.

Olemme saaneet nuoret kirjastoon ja on meidän tehtävämme saada kirjasto nuoriin. Järki ja tunne yhdistyvät kirjaston palveluissa ja sisällöissä. Faktaa tunteella, sanoisin. Ja päinvastoin.

Knit’n’tag tapahtumassa Ruttopuistossa oli myös lehmä

Oili Sivula

aluejohtaja

Leppävaaran alue

Merkitty: , , ,
2 comments on “Nuoret kirjastossa, kirjasto nuorissa
  1. Kari Kuosmanen sanoo:

Viite ”Kirjastomelu tuhoaa sivistyksen pohjaa” HS 24.11. Mielipide Pertti Julkunen

• sivuloi sanoo:

Ympäristössämme on vähän tiloja, jotka olisivat hiljaisia. Mikään paikka, jossa on ihmisiä, ei ole täysin hiljainen. Kirjasto pohdiskelee erilaisten tarpeiden välillä mahdollisimman monille sopivia tapoja tarjota kulttuuria ja sivistystä kaikille, myös nuorille, joita ei aina hiljainen oleskelu kiinnosta. Oikeastaan harvoin kiinnostaa.

Omasta puolestani en halua tehdä kirjastosta paikkaa, jossa nuoret eivät viihtyisi. Nuorten toiminta Sellossa on pääosin heidän omassa tilassaan, jonka ovet saadaan tarpeen tullen kiinni, joten meluhaitat hiljaisuutta etsiville asiakkaille saadaan minimoitua.

Julkisuudessa on ollut tänä syksynä paljon juttua kirjastosta ja aika usein mukana ovat olleet nuorten ihmisten tarpeet. Se on minusta erinomaista, koska kirjaston palvelut tarvitsevat huomiota! Surullisella tavalla menetämme pääkaupunkiseudulta taas yhden kirjaston (Vantaalta), koska päätöksentekijöiden mielestä kirjastopalveluista voi karsia. Niin tietysti onkin, jos sairaanhoito ja koululaitos ovat tarvitsijoina.

Oili Sivula
      aluejohtaja