Hiljaa hyvä tulee

Slow-palvelu

SLOW palvelu tarkoittaa kirjastossa vintagea. Ainahan kirjastossa on tarjottu slowta, kysymys on vain palvelun uudelleen nimeämisestä. Kiireistä palvelua riittää, mutta sen rinnalla on aina pystytty myös pysähtymään asiakkaan kanssa jonkun kysymyksen ääreen.

Kun lanseeraamme SLOWN tänä päivänä tarkoittaa se tiettyyn palveluun fokusointia ja esiinnostoa. Uudet kujeet ja miten se menikään? Annamme tietyssä tilassa tapahtuvalle palvelulle nimen ja osoitteen ja kasvot.

Istun tässä ja näpyttelen läppäriä tai täppäriä ja nostan katseeni asiakkaan liukuessa ohi. Sanon ääneen jotain siitä mihin asiakkaan katse on kiinnittynyt. Jos hän vilkaisee SLOW-tekstiä sanon palvelusta jotain. Jos hän yrittää nähdä minkä kustantajan mainoskirja on ylimpänä, kerron että hän voi osallistua kirjavalintaan. Jos hän vilkaisee houkutintamme iltapäivälehteä, kerron että tuorein on juuri luettavana. Jos asiakas vilkaisee kudontakoria, kysyn kiinnostaako kutominen. Jos hän vilkaisee minua, hymyilen ja sanon huomenta.

Onko minun roolini mitenkään erilainen asiakaspalvelija kun tarjoan slowpalvelua? Kyllä, sillä en voi olla tehokkaan näköinen – olen asiakkaan käytettävissä. Olen myös ystävällisen näköinen, ilmeeni on positiivisen vastaanottava.

Väitän että slowpalvelu kuuluu kirjaston henkiinjäämispilareihin. Meidän pitää pystyä bondaamaan monella tapaa asiakkaan kanssa, jotta he olisivat kiihkeitä puolustajiamme tarpeen tullen. Asiakkaiden pitää saada  kokemus hyväksynnästä, välittämisestä, kunnioituksesta ja kiireettömyydestä.

Katso juttu palvelustamme helmet.fi:ssä

Sunniva Drake