Tapiolan kirjastossa tapahtui kummia.

Käytiin Urban Millissä oppimassa uutta.

Tapiolalaisten aiheena oli käytännön ideoiden ja kirjaston projektien hyödyntäminen. Päivä tuotti myös konkreettisia yhteistyöaihioita Urban Millin ja kirjastotoimen välille.

Yhteistyöverkostoa solmittiin nyt jo ensimmäisellä kerralla Urban Mill-sateenvarjon alla olevan Active Life projektin kanssa. Tapiolan kirjasto ottaa projektiomaisesti tarjolle Senioreita varten kehitetyn Active Life-laatikon joka sisältää erilaisia hyvinvoinnin kartoittamiseen ja terveyden ylläpitämiseen tarkoitettuja laitteita kuten unimittarin, lääkemuistuttimen jne. Laatikon saa lainata kirjastosta kotiin laitteiden kokeilua varten. Active Life -projekti toivoo käyttökokemuksista asiakaspalautetta. Kirjasto itse toivoo myös löytävänsä kumppaneita, jotka voisivat olla ideoimassa millainen on lähitulevaisuuden uusi palvelupiste, joka ei toimi tiskin takaa. Tässä Telakka-tyyppisessä infopisteessä voisi asiakas ja henkilökunta asioida yhdessä tasavertaisina.

Kirjaston tulostimet ja robotit ovat aseistakieltäytyjiä!

Uutisissa puhutaan miehittämättömistä taistelulennokeista ja 3D-tulostimella on tulostettu jo ase. Tapiolan kirjastoon tulevat koneet haluavat levittää vain kauneutta ja luovuuden ja teke-misen iloa. Koneiden kodiksi perustimme kirjastoon Pajan. Paja avattiin yleisölle 11.6.2013.

PajaPaja
Paja on tekemisen paikka. Pajan sydän on iso pöytä, jonka äärelle voi tulla tekemään mitä vain. Aika tulee näyttämään, mitä kaikkea tekemistä ihmiset keksivät Pajaan tuoda. on Tapiolan kirjaston tulkinta Makerspacesta ja Fablabista. Pajassa voi käyttää laitteita, joita minun ei kannata ostaa kotiin, koska laitetta käytetään niin harvoin. Pajassa on ompelu-koneita ja diaskanneri. Pajassa voi kokeilla laitteita, kuten 3D-tulostin, joista puhutaan tiedotusvälineissä, mutta joita näkee vielä harvassa paikassa. Pajassa saa opastusta Lego-robotin rakentamiseen ja ohjelmointiin. Lapset oppivat robotiikkaa koulun kerhoissa, mutta aikuisen on vaikea oppia lego-robotin kanssa olemista ilman tukea.

Miksi Pajan pitää olla Tapiolan kirjastossa?

Yleisen kirjaston tehtävä on kansalaisten tietojen, taitojen ja kansalaisvalmiuksien  edistäminen. Perinteisesti tätä tehtävää on toteutettu tarjoamalla kansalaisille pääsy  kirjoihin painettuun tietoon ja järjestämällä kirjastossa luentoja ja kursseja. Me  Tapiolan kirjastossa uskomme, että paras tapa oppia on leikkiminen, kokeileminen ja  itse tekeminen. Pajassa kaikki pääsevät tekemään.

Raisa, Jaakko ja Sunniva