Kirjasto ja kulttuurienvälinen ymmärrys

Entressen kirjastossa vietetään parhaillaan Afrikka-viikkoja. Teema sopii meille hyvin. Entressen kirjastossa on alusta saakka korostunut monikulttuurisuus, sijaitseehan kirjasto alueella, jossa asuu eniten ulkomaalaistaustaisia koko Espoossa. He ovat iso osa myös kirjastomme asiakaskunnasta. Haluamme omalta osaltamme edistää alueen eritaustaisten asukkaiden sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan sekä kulttuurienvälistä ymmärrystä. Afrikka-viikot ovat esimerkki jälkimmäisestä.

Afrikka ilmestyi ensin kirjaston satuhuoneeseen. Seeprat, norsut ja leijonat päästi irti Koulumestarin koulu, jonka kanssa kirjasto tekee mielenkiintoista projektia. Tulevina kuukausina lorut, sadut ja kirjat muuttuvat lasten tekemiksi animaatioiksi ja kirjavinkkivideoiksi. Koulun oppilaiden ja kirjaston asiakkaina olevien maahanmuuttajataustaisten lasten tuotoksista pääsevät nauttimaan niin palvelutalon asukkaat kuin päiväkotilapsetkin. Hankkeessa yhdistyy monta asiaa: kirjallisuuteen ja uuteen tekniikkaan tutustuminen hauskalla tavalla, vuorovaikutteisuus, moniammatillinen yhteistyö ja monikulttuurisuus. Projektin aikana kirjastossa paljon aikaansa viettävät lapset saavat mahdollisuuden uuteen harrastukseen.

Kevään aikana Afrikka on näkynyt Entressen kirjastossa myös valokuvanäyttelynä ja afrikkalaisten kirjailijoiden ja erilaisten projektien esittelynä. Afrikka-viikot päättyvät Somalikulttuurimessuihin. Me toivomme, että messuille osallistuisi entistä enemmän myös kantaväestöön kuuluvia. Somalialaiset ovat saapuneet tänne kaukaa. Heillä on tarinoita kerrottavana ja meillä mahdollisuus oppia uutta. Näin myös maailma voi tulla tutummaksi ja ymmärrettävämmäksi. Tänä vuonna Somalikulttuurimessuilla pääsee Helinä Rautavaara -museon avustuksella kokeilemaan, miltä tuntuisi vierailla somalialaisissa häissä.

Ku soo dhawaada! Tervetuloa!

Eeva Jäppinen
Keski- ja Pohjois-Espoo

Julkaistu kohteessa Jory Merkitty:
2 comments on “Kirjasto ja kulttuurienvälinen ymmärrys
  1. Terhi N. sanoo:

Tarpeellinen blogi. Hyvää jatkoa sille! Mutta miten täältä edetään kirjaston perusivuille? Olisin luullut että kaupunginkirjaston logosta esimerkiksi. Ei onnistunut, eikä muualtakaan.

2. Marjut sanoo:

Hei, Terhi! Kiva, että olet löytänyt blogin! Lisäämme tänne linkin espoo.fi/kirjasto -sivulle. Lähetä vain parannusehdotuksia. Kun blogi on ihan uusi ja vauhdilla perustettu niin lisäyksiä ym. varmasti tarvitaan.