Paluu juurille

Olen aloittanut toukokuussa Leppävaaran alueen kirjastopalveluiden aluejohtajana. Seuraajaani palvelujohtajana ei ole vielä saatu remmiin, joten hoidan kahta tehtävää yhtä aikaa.

Palvelujohtajan työssä sain käydä eri kirjastoissa ja tutustua ihmisiin ja palveluihin koko pääkaupunkiseudulla. Olen yhteiskuntatieteellisesti koulutettu, joten tietokoneet ja mobiililaitteet eivät ole koulutuksen kautta hallussa, mutta olen saanut opetella tietoliikennettä, thin client -tekniikkaa, älypuhelimia ja täppäreitä sydämeni kyllyydestä ja maustaa seosta wiki-, blogi-, Facebook-, Sharepoint- ja tuotantojärjestelmätyöllä. Ja kaikki tämä yhdessä muiden innokkaiden kanssa.

Kirjastoammattilainen auttaa asiakkaita eri tavoin verkossa ja tarjoamme myös mahdollisuuden itsepalveluun helmet.fi-palvelussa. Teemme hartiavoimin työtä myös verkkomaksamisen saamiseksi! Nyt joudun luopumaan uuden palvelumuodon luomisesta ja saan palata juurilleni kirjastoon.

Pääsen toteuttamaan verkkopalvelu- ja opastustyötä arjessa omien osaajieni kanssa! Ja lisäksi saan taas nauttia asiakaspalvelutyöstä, tapahtumista, kirjoista, levyistä ja peleistä. Tein kymmenen vuotta kokoelmatyötä edellisessä työpaikassani ja kuuden vuoden tauko on ollut kylliksi ellei liikaa. Kuudessa vuodessa asiakaspalvelu on muuttunut myös kirjaston seinien sisällä ja sitä saan ryhtyä nyt opettelemaan. Juuri tällä viikolla olen kuitenkin ollut kaikkein onnellisin siitä, että saan nähdä kirjoja joka päivä. Seuraavaksi lupaan nauttia siitä, että saan jakaa parhaat kirjalöytöni teidän kanssanne helmet.fi-palvelussa ja Facebookissa! Tästä olen jo toteuttanut sen verran, että olen lankuttanut kaikkein pyhimmässä, palvelupisteessämme.

Rakkaudella

Oili

aluejohtaja ja palvelujohtaja – tässä järjestyksessä, vielä vähän aikaa

Oili Sivula